Πιστοποιήσεις

Όλα μας τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς. Δείτε παρακάτω, αναλυτικά τις πιστοποιήσεις που διέπουν το κάθε προϊόν.

Δείτε τα προϊόντα μας

Περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη

Τα προϊόντα κουζίνας και σπιτιού της εταιρείας If You Care είναι προσεκτικά και σκόπιμα κατασκευασμένα για να έχουν τις λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το ελαφρύτερο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα, ενώ παράλληλα, παραδίδουν στον καταναλωτή, την υψηλότερη ποιότητα και τα πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα.

Η εταιρεία If You Care είναι ο ηγέτης στην προώθηση των ορίων της περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης στις κατηγορίες του.

Η εταιρεία If You Care αναλύει ολόκληρη την αλυσίδα κύκλου ζωής στην ανάπτυξη προϊόντων, από την προμήθεια πρώτων υλών, τη διαδικασία παραγωγής, τη συσκευασία, έως τη διάθεση. Κάθε βήμα λαμβάνεται υπόψη για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων. Η εταιρεία If You Care έχει δεσμευτεί για την ηθική προμήθεια.

Η εταιρεία If You Care βασίζει τους περιβαλλοντικούς της ισχυρισμούς στην καλύτερη διαθέσιμη επιστήμη, και σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα και κανονισμούς.

Η εταιρεία If You Care υποστηρίζει τους περιβαλλοντικούς της ισχυρισμούς με επαλήθευση και πιστοποίηση τρίτων από τους κορυφαίους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης.

Η έννοια των συμβόλων μας

ΗΘΙΚΗ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ETAMINE DU LYS

Από το 1995, η αποτελεσματικότητα των προϊόντων Etamine du Lys παρέχεται από ισχυρά ενεργά συστατικά που προέρχονται από τη φύση.

1η στην ΗΘΙΚΗ

Αυστηρή επιλογή ανανεώσιμων πρώτων υλών, ΟΧΙ δοκιμές σε ζώα και διαδικασίες κατασκευής που σέβονται το περιβάλλον.

1η στην ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Με υψηλή συγκέντρωση σε ενεργά συστατικά και δοκιμές απόδοσης, είναι περήφανοι που ικανοποίησαν τους καταναλωτές.

1η στην ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Από το 1995, η αποτελεσματικότητα των προϊόντων Etamine du Lys παρέχεται από ισχυρά ενεργά συστατικά που προέρχονται από τη φύση.

Φτιαγμένα στη Γαλλία

Προσπαθεί να ευνοήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση τοπικών φυτών. Η τοποθεσία της στην κοιλάδα του Λίγηρα, το λίκνο των φαρμακευτικών φυτών στη Γαλλία, είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την προμήθεια και την ιχνηλασιμότητα των φυτών.

Η Etamine du Lys φροντίζει τα ζώα και από την αρχή, η καλή διαβίωση των ζώων είναι μία από τις προτεραιότητες της μάρκας.

Η Etamine du Lys έχει δεσμευτεί λέγοντας όχι σε δοκιμές σε ζώα. Τα προϊόντα της είναι απαλλαγμένα από ζωικά συστατικά (εκτός από ορισμένα προϊόντα με μέλι και κερί μέλισσας). Ελέγχονται και πιστοποιούνται από την One Voice, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ούτε το προϊόν ούτε οι πρώτες ύλες δοκιμάζονται σε ζώα.

Είναι μια πρόσθετη εγγύηση για χορτοφάγους και vegan ανθρώπους που αναζητούν ηθικά, μη βίαια προϊόντα, με περισσότερο σεβασμό για τη σχέση μεταξύ της γης, των ανθρώπων και των ζώων. Ως υπενθύμιση, τα προϊόντα οικιακής φροντίδας δυστυχώς δεν εμπίπτουν στη νομοθεσία της ΕΕ που απαγόρευσε όλες τις δοκιμές σε ζώα για καλλυντικά που πωλήθηκαν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 11 Μαρτίου 2013. Όλα τα προϊόντα μας είναι vegan (εκτός από προϊόντα με κερί μέλισσας).

Ένωση PETA

Η Etamine du Lys προχωρά περαιτέρω. Η εταιρεία υποστηρίζει την ένωση PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), την κύρια παγκόσμια ένωση για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων και είναι μια διεθνής εκστρατεία χωρίς σκληρότητα για τον τερματισμό πειραμάτων σε ζώα στον κόσμο.

Ετικέτες και Πιστοποιήσεις

Τα 35 προϊόντα της που έχουν πιστοποιηθεί από την Ecocert σύμφωνα με τα οικολογικά απορρυπαντικά πρότυπα, δίνουν την εγγύηση ενός φιλικού προς το περιβάλλον προϊόντος που κατασκευάζεται σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές της Πράσινης Χημείας.

ΦΥΤΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Περιβάλλον:

Το εργοστάσιο παραγωγής της έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα HQE (περιβαλλοντικά πρότυπα υψηλής ποιότητας):

 • ηλιακούς συλλέκτες,
 • μόνωση κάνναβης,
 • οικολογικοί πίνακες …

Δουλεύει με ανακυκλώσιμες συσκευασίες και επεξεργάζεται την φόρμουλά της για να επιτύχει τη βέλτιστη βιοαποικοδομησιμότητα.

Φυτικές Πρώτες Ύλες

Χρησιμοποιεί πολλά συστατικά:

 1. Οι ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ (βάσεις καθαρισμού) προέρχονται από: Ζάχαρη (παντζάρι) και δημητριακά (βρώμη, σιτάρι) και είναι αποκλειστικά Γαλλικά και απαλλαγμένα από Γεννετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς
 2. Τα ΦΥΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ της προέρχονται από κακάο, φοίνικα και copra * (* πιστοποίηση RSPO – Βιώσιμο Φοινικέλαιο)
 3. Τα βασικά της λάδια, που χρησιμοποιούνται για τις αρωματικές και καθαριστικές τους ιδιότητες, προέρχονται κυρίως από τη βιολογική γεωργία ή είναι τουλάχιστον 100% καθαρά και φυσικά.

Απαγορευμένα συστατικά

Αντίθετα, δεν θα βρείτε ποτέ στα προϊόντα της την ακόλουθη λίστα συστατικών:

 • Συνθετικά αρώματα και χρώματα
 • Πετροχημικά παράγωγα
 • Φωσφορικά
 • Αμμωνία
 • Γλυκόλη αιθέρας
 • Υπερβορικό νάτριο
 • Οπτικά λαμπρυντικά
 • Λευκαντικό (με βάση το χλώριο)
 • Φορμαλδεΰδη

Η Planet Pure κάνει ό, τι μπορεί για να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Και αυτό ακριβώς την κάνει ευτυχισμένη στο τέλος της ημέρας. Η Planet Pure έβαλε τα ίχνη της για τη βιωσιμότητα. Αλλά όχι μόνο, γιατί κυκλοφόρησε το πρώτο βιο-πιστοποιημένο απορρυπαντικό πλυντηρίων το 2011.

Επιπλέον, είναι εξαιρετικά περήφανη που θέτει γνήσια νέα πρότυπα όσον αφορά αναγνωρισμένα πρότυπα ποιότητας. Εκτός από την περιβαλλοντική πτυχή, η Planet Pure δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στην υγεία και την κοινωνία μας.

Μια καρδιά για το περιβάλλον

Την ενδιαφέρει πολύ το περιβάλλον μας. Στην Planet Pure όλα ξεκινούν με τις ενώσεις και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται τα οποία όχι μόνο πληρούν τις απαιτήσεις των αυστριακών βιολογικών προτύπων ποιότητας αλλά τα επιτυγχάνουν – καθώς όλα τα συστατικά είναι βιοαποικοδομήσιμα σε λιγότερο από 30 ημέρες και 100% φτιαγμένα από φυτικές πρώτες ύλες. Επιπλέον, αποφεύγει σκόπιμα τη χρήση φυτοφαρμάκων – αντ ‘αυτού εμπιστεύεται τη δύναμη της φύσης, καθώς έχει πολλά να προσφέρει και όσον αφορά την καθαριότητα. Επομένως, δεν χρησιμοποιεί περιττά ενισχυτικά χημικών αφρού που δεν είναι πραγματικά χρήσιμα. Επιπλέον, χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την παραγωγή των προϊόντων της.

Μια καρδιά για την υγεία

Καθώς αυτός είναι ο μεγαλύτερος πλούτος μας: η υγεία μας! Γι ‘αυτό χρησιμοποιεί μόνο βιο-πιστοποιημένες ενώσεις και συστατικά για την παραγωγή όλων των προϊόντων Planet Pure – χωρίς πρόσθετα. Ειδικά τα άτομα με εύκολα ερεθίσιμο δέρμα αντιδρούν συχνά στα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε απορρυπαντικά ρούχων και προϊόντα περιποίησης.

Η Planet Pure εμπιστεύεται μόνο ενεργά συστατικά με βάση τα φυτά από βιο-πιστοποιημένες πρώτες ύλες και τα εξάγει απαλά. Ως αποτέλεσμα, λαμβάνει επιφανειοδραστικά ενεργά σε πλύσιμο από φυτικές πρώτες ύλες που μπορούν να αντικαταστήσουν χημικές εναλλακτικές ενώ παράλληλα είναι απαλές στο δέρμα σας. Επομένως, η Planet Pure είναι 100% φυσική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αλλεργικούς πάσχοντες.

Από το 1998 η Austria Bio Garantie έχει διαπιστευτεί ως οργανισμός πιστοποίησης για βιολογικά προϊόντα σύμφωνα με το ISO 17065 (ISO Guide 065). Η Austria Bio Garantie επιθεωρεί και μπορεί επίσης να πιστοποιεί τη συμμόρφωση των εταιρειών με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 834/2007 του Συμβουλίου για τη βιολογική παραγωγή και επισήμανση.

Καθήκον της Bali Boo

Κάθε χρόνο, δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων απορρίπτονται στη φύση, τα υδάτινα οικοσυστήματα και τους ωκεανούς μας, όπου καταστρέφουν ολόκληρα οικοσυστήματα και σκοτώνουν χιλιάδες είδη.

Η Bali Boo δημιουργεί όμορφες, εξαιρετικές και φυσικές εναλλακτικές λύσεις για το πλαστικό που όχι μόνο βελτιώνουν την ευημερία του πλανήτη μας, αλλά και καλυτερεύουν τη ζωή των ανθρώπων που τις δημιουργούν. Η αποστολή της Bali Boo είναι να δημιουργήσει βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις έναντι του πλαστικού, παρουσιάζοντας μια premium έκδοση αυτού που πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι τα προϊόντα «φιλικά προς το περιβάλλον»:

Με σεβασμό, δέσμευση, παρακίνηση και ελκυστικά.

Bali Boo: Αειφορία

Όλα τα προϊόντα της Bali Boo είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, βιοαποικοδομήσιμα και, το πιο σημαντικό, κατασκευάζονται με τρόπο που σέβεται τον πλανήτη μας, έτσι ώστε οι οικολογικές επιπτώσεις τους να είναι ελάχιστες.

Το μπαμπού χρησιμοποιείται επειδή είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο φυτό στον πλανήτη. Επίσης, επαναχρησιμοποιούνται τα κελύφη καρύδας που είχαν προηγουμένως απορριφθεί ως υποπροϊόν της βιομηχανίας καρύδας. Αυτά τα προϊόντα είναι βιώσιμα και γι ‘αυτό χρησιμοποιούνται από τη Bali Boo: τα προϊόντα παρέχουν μια λύση ενάντια στο πλαστικό και είναι εύκολα και άμεσα διαθέσιμα στον πλανήτη μας χωρίς να κάνουν χρήση εντατικής γεωργίας, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων ή άλλων επιβλαβών πρακτικών.

Όλα τα προϊόντα της Bali Boo είναι πιστοποιημένα από την PeTA ως Cruelty free και Vegan. Αυτό σημαίνει ότι κανένα από τα προϊόντα δεν κατασκευάζεται ούτε από ζωικά προϊόντα ούτε έχει δοκιμαστεί σε ζώα με οποιονδήποτε τρόπο.

Όλες οι συσκευασίες της Bali Boo είναι 100% ανακυκλώσιμες. Είναι κατασκευασμένα με ανακυκλωμένο χαρτοκιβώτιο ή χαρτί, και χαρτοταινία χρησιμοποιείται για το κλείσιμο των κουτιών. Αυτό σημαίνει ότι τα δέματα που παραδίδονται είναι 100% χωρίς πλαστικά.

Πιστοποιήσεις Grazie Natural

Τα προϊόντα της εταιρείας Grazie Natural αποτελούν τη νέα γενιά οικολογικού χαρτιού. Η φιλοσοφία της Grazie Natural είναι ότι τίποτα δεν πάει χαμένο εάν τα πάντα ανακυκλώνονται! Αυτή η ιδέα οδήγησε την εταιρεία Grazie Natural να δημιουργήσει τα προϊόντα της από ανακυκλώσιμα υλικά.

Χαρακτηριστικά των προϊόντων της Grazie Natural

Αποδοτική και καθαρή διαδικασία απόκτησης πρώτης ύλης δηλαδή των χάρτινων συσκευασιών χυμών/αναψυκτικών
Τα ¾ των συμβατικών χάρτινων συσκευασιών από αναψυκτικά είναι κατασκευασμένα από ίνες κυτταρίνης. Έτσι, αυτές οι συσκευασίες μπορούν να ανακυκλωθούν πλήρως με μια αποδοτική και καθαρή διαδικασία όπου διαχωρίζονται οι ίνες από τα άλλα συστατικά (πολυαιθυλένιο και αλουμίνιο). Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να παραχθεί νέο χαρτί από συσκευασίες που κάποτε περιείχαν γάλα, κρέμα, χυμούς και αναψυκτικά.

Το νέο χαρτί της Grazie Natural αποπνέει ποιότητα και βιωσιμότητα.
Το χαρτί της εταιρείας Grazie Natural είναι υψηλής ποιότητας χαρτί, απίστευτα μαλακό, ανθεκτικό και απορροφητικό. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό όμως είναι το χρώμα του χαρτιού. Οι πρώτες ύλες από τις οποίες παρασκευάζεται το συμβατικό χαρτί επεξεργάζονται χημικά για να αποκτήσουν το κλασικό άσπρο χρώμα. Αντίθετα, το χαρτί της Grazie Natural έχει διατηρήσει το φυσικό του χρώμα διότι δεν χρησιμοποιούνται καθόλου χρωστικές ή λευκαντικά ή χλωρίνη.

Πιστοποιήσεις